Egom-Infó Kft.

Main Menu

  • Aktuális lapszám
  • Az újságról
    • Rólunk
    • Terjesztési terület
    • ÁSZF
  • Hirdetésfeladás
  • Ajánlatkérés
  • Kapcsolat

logo

Egom-Infó Kft.

  • Aktuális lapszám
  • Az újságról
    • Rólunk
    • Terjesztési terület
    • ÁSZF
  • Hirdetésfeladás
  • Ajánlatkérés
  • Kapcsolat
BelföldGasztronómia
Home›Belföld›Sós karamellás szaloncukor lett idén Az év szaloncukra

Sós karamellás szaloncukor lett idén Az év szaloncukra

By Balázs Adrienn
november 19, 2020
1202
0

A Demeter Chocolate sós karamellás szaloncukra nyerte el Az év szaloncukra 2020 címet; az idén először civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 109 ízt neveztek.

 

A megmérettetésre az összes magyarországi gyártó meghívást kapott, akik szabadon dönthettek, hogy részt vesznek-e a versenyben és a teljes szaloncukor-kínálatukból hányat indítanak el – mondta el Az év dzaloncukra csütörtöki online eredményhirdetésén Kovács Ádám és Kovács Gergely, a Szeretem a csokit YouTube-csatorna videós párosa, a verseny két ötletgazdája.
A szervezők fontosnak tartották, hogy a nagy cégek mellett a kisebb és a kézműves gyártók is lehetőséget kapjanak, továbbá hogy a különböző összetevőkre érzékeny fogyasztók, a kis pénzből gazdálkodók és az újdonságot keresők, valamint a gyermekeknek vásárlók számára is segítségül lehessenek a választásban.
Az év szaloncukra díj győztese a Demeter Chocolate sós karamellás szaloncukra lett, második helyen a gyulai Kézműves Cukrászda kókuszkrémes szaloncukra végzett, a harmadik pedig a Stühmer pisztáciakrémes szaloncukor lett.
Az év kézműves szaloncukra ezúttal a Kézműves Cukrászda mogyorónugátos tejcsokoládés terméke, a második helyezett a Demeter Chocolate Irsai Olivér szőlőpálinkás szaloncukra, harmadikként pedig a Sulyán cukrászda sós, tökmagos, fehércsokoládés trüffel szaloncukrát rangsorolták a kóstolók.
A cukormentes kategória első helyezettje a Sulyán cukrászda mandulás, aszalt szilvás, diós, étcsokis szaloncukra, a második a Stühmer mogyorókrémmel töltött tejcsokoládé szaloncukra, a harmadik pedig a Tesco Finest mandulás-csokoládés szaloncukor lett.
Az év laktózmentes szaloncukrai sorrendben a Damniczki cukrászda vörösboros-málnás szaloncukra (a szekszárdi Mészáros Pál Pincészet merlot-jával), a Lissé Fitt rumos-kakaós szaloncukor és a Chocco Garden banánhabos szaloncukor.
Az Upper Bars belga étcsokoládéba mártott narancsos szaloncukor nyerte el Az év gluténmentes szaloncukra címet, mögötte a Majomkenyér mogyoróvajas szaloncukor és a Szerencsi Paleobon mogyorókrémmel töltött szaloncukor végzett.
Az Év Szaloncukra a 499 forint/100gramm alatti árkategóriában a Tesco karamellkrémmel töltött szaloncukor lett, a második a Dolcetta Csendes Éj rumos-kakaós szaloncukor, míg a harmadik az Auchan tejkaramellás szaloncukor.
Az extra kategóriákban csak egy-egy győztest hirdettek. A legjobb zselés szaloncukor a Chocco Garden meggyes szaloncukra lett, az év új ízének a Piros Mogyorós kókusz szaloncukrot választották, a gyerekek kedvence kategóriában pedig holtversenyben a Tesco banános-ropogós és málnás-robbanócukorkás szaloncukor végezett az élen.
Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke elmondta: a hungarikumnak számító szaloncukorból Magyarországon évente 3500 tonnát adnak el. Felméréseik szerint a háztartások 90 százaléka vásárol szaloncukrot, átlagosan 1 kilogrammnyi mennyiségben kilónként 2000 forintos áron. A legkedveltebb ízek a piacon a zselés, a kókuszos, a karamellás, a csokoládékrémes, a marcipános és a mogyorókrémes.
Mint hozzátette, a koronavírus-járvány egyik vesztese az édesipar és várhatóan szaloncukorból is kevesebb fogy majd idén, reményeik szerint azonban a visszaesés csupán átmeneti jelenség lesz.

 

Forrás: MTI
Fotó: lurpak.com

0
MEGOSZTÁS
MegosztásTweet
Korábbi hír

Forgalomtechnikai korlátozások Esztergomban

Újabb hír

Idén is gyűjti az adományokat a Magyar ...

Ajánlott hírek A szerző hírei

  • BelföldOktatás

    Könyvek története, Fekete István és Arany János a magyar írásbeli feladatok között

    május 4, 2020
    By Balázs Adrienn
  • BelföldEgészségügyJárvány

    2998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg

    május 3, 2020
    By Balázs Adrienn
  • BelföldHelyiKatasztrófavédelem

    Számos tűzeset volt az elmúlt napokban megyeszerte

    április 30, 2020
    By Balázs Adrienn
  • BelföldGazdaság

    Jelentősen csökkent a sertés ára

    április 27, 2020
    By Balázs Adrienn
  • BelföldJárványPolitika

    Az államfő elrendelte a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény kihirdetését

    június 17, 2020
    By Balázs Adrienn
  • BelföldBűnesetHelyi

    Időseket kirabló férfit ítéltek el Esztergomban

    szeptember 22, 2020
    By Balázs Adrienn

  • BűnesetHelyiKözlekedés

    Elvették a kulcsot a részeg férfitól, dühében szétverte a saját autóját

  • BelföldJárvány

    Speciális eljárással segíti a NAV a védekezést

  • BelföldBiztonságHelyi

    Újabb ittas vezetőt állítottak meg a rendőrök Esztergomban

Facebook közösség

Powered by ColonialWebsites 2017 - Minden jog fenntartva!

Az oldal kényelmes használata érdekében sütiket használunk.

A sütikről többet megtudhat, valamint módosíthatja a beállításokat ide kattintva.

Egom-Infó Kft.
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Általános tájékoztató

Ez az oldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. A süti információkat a böngészőjében tároljuk, és az oldal funkcióinál használjuk az Ön azonosítására, amikor újra meglátogatja oldalunkat. Használatukkal többet tudunk meg arról, oldalunk mely részeit, információit tartja relevánsnak, hasznosnak.

Süti beállításait bármikor módosíthatja a bal oldali menürendszer segítségével.

Szükséges sütik

Az oldal alapvető működéséhez szükséges sütik letilethatók, és addig tiltva is maradnak, míg ön el nem fogadja azok használatát.

Ha letiltja ezeket a sütiket, nem tudjuk elmenteni süti-beállításait sem. Ez azt jelenti, hogy minden egyes alkalommal, amikor oldalunkra látogat, újra és újra be kell állítania azok tiltását.

Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztatónkat elolvashatja ide kattintva.